RIMSTUGA

Sidenlångkalsonger till en cyklist

Hur ska man värma en liten stumpa

så hon inte fryser om sin rumpa

när på cykeln hon upp sig svingar

och far iväg som hade hon vingar

Till Siden Selma våra steg vi styr

där vet vi att dom varma byxor syr

och väljer ett par som är mjuka och sköna

och som passar fint på våran böna.

 

 

Tvål till sidenplagg

När man mjuka byxor skall tvätta

duger det inte att i maskinen sätta

medel av frän och slitande sort

nej sådana medel måste alltid bort

Här får du en mjukis i flingor att riva

sen kan du byxan i maskinen hiva.


 

 

Till en kräsen man som inte äter vad som helst,
 en ask lämpligt fylld med hemgjort godis

Han äter inte ost och gillar inte såser

Röror ej att tänka på

Vad vill han då ha för kost

En man med såna choser

Jo, godis är alltid gott, i stort som i smått

Här är en ask till Henrik bara

Så skall du säkert julen klara


 

 

En deodorant från Hugo Boss

En gnutta väldoft kan väl inte skada

om än du inte hör till de nymodigas skara

En deo av Bossen är väl inte så dumt

det doftar i alla fall inte av något skumt.


 

 

Skumbad till en ung dam

I badet ligger hon gärna vår sköna

gott är att kroppen med väldoft belöna

ta några droppar ur flaskan den gröna

att du blir fräsch är inte nån skröna

 

 

Till en bortskämd kissekatt (han har egen Facebook-sida, Loppan von Kurredutt)

Hörru du kissen, Loppan du visst heter

maken till inbilsk typ jag aldrig sett

vet ingenting om hur man beter sig

tycker visst att du alltid har rätt

Så fast det tar lite grann emot att dig gilla

när du sitter där och naveln ska pilla

eller ligger där och tar plats i tempuren

finns där ändå något som gör ’en

slak på nåt vis

och man köper en burk av stenbitsris

så håll till godo och god jul

jag hoppas den blir smakrik och riktigt kul.

 


 

En flaska fint vin, om man nu har plockat druvorna och smakat sig till en god blend

Vi plockade druvor och slet i solens hetta

varvade med långlunch med vin och god mat.

Plockade mera men efter allt detta

tog orken snabbt slut och man blev lite lat.

Dock, druvorna for till Stockholm med bil

färdades genom Europa mil efter mil.


Till Högberga gård till slut de nådde fram

och efter rensning i cisternen sin plats de fann

hamnade sedan i ekfat för lagring

den processen har en egen förklaring.


För att bästa blend vi tillsammans skulle få

vi var en hel dag ute på Högberga gård

Så njut av resultatet av all vår möda

men för att inte den mjuka smaken föröda

bör lagras ett år, det är minimum

sen kan vinet med glädje njutas i er mun.